Monday, March 14, 2011

ROMBONGAN 'CIKGU2 PRAKTIKAL' ~BROGA HILL(9/3)~




Rombongan cikgu2 praktikal...hahaha...lawak je aku dengar...ni kawan aku laa ni...sebenarnyer cmne citernyer... pd 5hb march lepas, kami dh buat bbq sesame ngan dak2 kelas kami...pastu, at the end of the party,salah sorg dri kami, cadang nk pi broga hill...masing2 cam xnk je lagi tyme tu...lgpon hari yg diorg cdang tu mmg cuti...so,masing2 xbg jawapan konfem lg..masing2 50/50... 
   malam sebelom 9hb, dak laki ade tnye, nk pi broga ke x...aku konpem2 la nk pi kan...mls nk studi.padahal final exam dh dekat...nk release tension laa...tensen2...huhu...seramai 7 org dak umah aku setuju nak join mereka...pastu,dak laki ckp die nk sewa keta..sempata lgke mlm2 ni..diorg akan konpemkan pd jam 11 mlm...kami semua tunggulah ngan penoh kesabaran...hhaa...tepat jam sebelas..(tepat ker??)..akhirnyer mereka berjaya menyewa sebuah kereta viva...(sorang bayar rm15)..dak laki dh ade keta dua buah..so,sewa satu je lagi..dak laki pon 8 org je join...so,ketua kami 'cikgu zakaria' ckp,kul 3pg kumpul kat bawah...alamak...awal paginyer...nak  tengok sunrise...huhu..
    so..nk mkn pe tuk sarapan sok???aku ngan kawan aku ni pon pi laa kedai bli roti n sardin...nk buat sandwich...thanks to mek ika coz sponsor sandwich..hahaa...ade yang xtido mlm tu coz takut xterjage kul 3 6t..aku tido kejap je atas arahan my bucuk cyg...die takot aku pening kepla je...huhu..thanks cyg..love u...
   tepat jam tiga seperti yang dijanjikan,kami pon bersiaplaa..bukan men lagi packing barang penoh beg...excited den..xpenah2 daki bukit ni...tup2..dak laki xbgn lagi...adoyai..tensen2....tu laa..sape soh tido..si 'cikgu zakaria pon lambat..ape daa...so, pukul 4 lebih kami bertolak ke sana...

   kat bawah ni aku nk share pic ngan korang dr mula2 nk bertolak smpai laa selamat smpai....enjoy yek!!!

berkumpul di bwah jam 4 lebih...



bru je selamat sampai...ade yg duk pakai kasut..jam 5 lebih kami mula mendaki..

sebelom kami memulakan ekspidisi kami...de laa sorg ni wat lawak...rombongan cikgu2 praktikal..pastu,die panggil semua dak2 ni ngan gelaran cikgu..nme2 lak klasik bebenor...haha..ade cikgu zakaria,cikgu halim, cikgu halimah(aku laa), cikgu salmah, cikgu harun...tu je yang aku ingat..haha...

bru start dh tersangkut kat pokok...ade pokok tumbang daa...


masing2 men redah jee...dh r xnmpak..harap kat torchlight je laa.. berani betol kami kan..dh laa kami2 je..xde pihak yglebih tua..dasat2...


yg kat depan beg merah tu aku laa...takot weh..kaki tersepit dicelah batu besar tuu...adoyai..panik2...
bru je sampai puncak pertama..rehat jap..




akhirnyer kami berjaya menawan bukit broga..yaaahhoooo...!!!!


solat subuh berjemaah...sejuk aty den..hahaa..sape2 xde calon lg..cll sy ek..haha

yg perempuan solat sdri2 je..huhu...


otw turun....













pastu,sebelom kami pulang,kami pi laa dulu men air terjun di sg. gabai..syok!!!!tp,nk mencari sg. gabai tu agak sesat sdikit laa..hahaaa....







mmg suatu pengalaman yg xdapat dilupakan lah..thanks korang coz dpt buat something sebelom sem ni berakhir..thanks jugak to dak2 laki coz sporting habis ngan kitaorg..i loike!!!

berehat seketika sebelom pulang..mmg letih giler tp best..kalau boleh nk pi lagi...

pasni,dorg ade plan agi..tp next sem kot...so harap pasni,ramai lagi leh join..bru syok weh!!!sape2 yg xpi lagi broga hill...pegi laa..xrugi pon..best sgt...!!!


p/s:aku rase berat aku turun 5kg la..hahaaa...pape pon..thanks semua..love u all...

2 comments:

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

waa.. serious cam best gila naik broga hill. nak jugak try naik tapi tkut hanis tak larat je lah.huhuhu amik air smyg kat mana?

huNNy said...

mmg best hanis..try laa...efa pon hampir pancit...haha..penat giler...kitaorg dh siap2 bawak air 2,3 botol tuk amik wuduk...pasni nk daki gununglak..yuuhuuu...:)