Tuesday, June 12, 2012

Segmen Kisah Dongeng Kita: episod 1

Assalamualaikum...akhirnya, aku berjaya meng'update' aku punya segmen terbaru.. aku harap, idea terbaru aku ni dapat menghiburkan korang semua. kenapa kisah dongeng kita??? sebabb semua ni hanyalah rekaan semata-mata. tak ada kaitan ngan mana-mana cerita. bagi pihak2 yang terlibat, aku nak mohon maaf dulu kalau-kalau aku menyinggung hati dan perasaan anda semua dengan cerita dongeng yang aku buat ni. dan aku harap anda semua enjoy...cerita ni aku tuju khas buat kawan2 sekolej aku...ni antara kenangan2 kita bersama...:)

KISAH DONGENG KITA: episod 1

once upon a time.....seorang jejaka telah terpikat dengan seorang gadis... (ala...semua cite cmtu kan??hahaha)... kisah ini tercipta setelah sang teruna mengajak si dara keluar bersama-sama....tuk kenal hati budi masing2...(cewahhh)...

dengan 'ferrari' yang bru dibelinya tue, si teruna Ajeem mngajak si dara, Mimi, keluar dating. melalui laman muka buku mereka berhubung..(dah macam lagu najwa latif daaa) Ajeem berhasrat ingin melamar mimi mnjadi suri rumahnya nanti. tapi dia pendamkan dulu hasrat itu kerana takot nmpak cam terdesak sgt lak6t..hahahaha

Setelah mimi dapat tau semua tue, hati mimi berbunga2..semua jenis bunga..termasuk bunga taik ayam... dia berkongsi kebungaan ini dengan member nye. dengan pntasnya mereka kluar shopping tuk first date nye tu..hehe

Ajeem dgn rse takot dan gementar untuk berhadapan dengan mimi telah mngajak member2 rumahnya kluar dating skali. pada mulanya, member2 nya xingin ikot tapi disebabkan ajeem berjanji akan bayar bil2 kat umah tue selama 2 bulan, mereka semua bersetuju..hahaha...

berbekalkan peta yang mimi lakar, konon2 nak buat surprise laa...akhrinya ajeem n the gang tersesat. tu laa..malu bertanya sesat jalan..tanya sama pokok....lalalalalala

hampir 2 jam mimi tunggu. mkanan yang mimi n member2 nye masak semua dh sejuk. ade yang kena gastrik akibat terlalu lame menunggu. ade pula yang curi2 mkn..tunggu punya tunggu, akhirnya mimi give up...habis mkanan yang dimasaknya tadi dibedalnya seorg diri tanpa meninggalkan sedikit pon..kesian teman2 yang lain.
ajeem tak juga smpi ke tempat yg mimi telah nyatakan. padahal belakang umah mimi je pon... mimi dgn frustnye mengajak org lain dating. (dgn niat nak bgi ajeem kecewa..)

ajeem sgt sedih bile dapat tau mimi kua date ngan org len..tapi dia tidak pasti dgn sapa..tapi hatinya nekad untuk aturkan pertemuan yang kedua...kali ini pasti berjaya...fighting!!!hahaha


LOTS OF LOVE...

BERSAMBUNG!!!!!

5 comments:

Misakura said...
This comment has been removed by the author.
Queen of Blue said...

xsgka ada gak linda dlm nie...hahahaha... best citer dia..kelakar!!! 5star linda rate.

miszHunny said...

akan ade smbungan lagi pasni.hehe...:)

♥e'in♥ said...

mcm cite b etul je nie.. hehehehe

miszHunny said...

hehe..yang ni direka semata2...kalau betul ape salahnya kan..hehe..