Friday, April 1, 2011

~KEK BATIK MISZHUNNY~



haha..post kali ni aku nak share something ngan korang2 semua...disebabkan aku ni mmg tersangat suke masak..so,keluarlah idea nk kongsi ngan korang semua... kek batik MISZHUNNY!!! aku ni xde laa reti sgt masak cam chef wan tu...tp aku mmg suka memasak..sedap ke xsedap ke lain cerita jnji mencuba..first2 buat mmg laa xjadi an..an..an..
  
  aku taw,msti dh ramai taw cara2 nk wt kek batik ni kan..tp aku nak share gak ngan korang..mne taw cra aku len sket..wlaupon bahannya sama...kan3!!!aku selalu buat kek ni tyme raye...mmg wajib laa...haha..coz mmg aku suke sgt2 kek ni..dhlaa senang nk buat...so take a look everybody!!!huhu


KEK BATIK MISZHUNNY
bahan2nya:-




~3biji telur
~secawan marjerin
~secawan milo
~3/4 cawan gula
~esen vanila (sesuka aty)
~1/2 tin susu cair(1/4 pon dh ok..agk2 laa..)
~biskut marie secukupnyer...





cara2 nak buat:-




lepas masukkan susu cair,masukkan sedikit esen vanila...




pastikan 'penyek' smpai lenyek..hehe..bia padat sket..bru laa ade bentuk sket bile potong 6t..n simpan lam peti ais taw...takot 6t lembek..xsedap laa...

and this is hasilnya...


sorilaa..aku men potong je kek tu...so,kepada korang2 semua..selamat mncuba taw..senang je...thanks!!!

6 comments:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, nampak cam sedap jer..
Tringin r nak rasa..
Nk sket bleyh? HEHE


MySuaraBlog: Jam Tangan dan Lelaki

huNNy said...

waa...bleh je..6t ite post ek..hahahaa:)

Freaky said...

freaky x pernah jumpe lagi kek batik. ni pes time tgk. huhu

khairiyah said...

nyum2..saye penah try wat tp kan die jd keras sgt2..huhuks..nti nak try yg cam hunny wat lak ^^

Masz Ahmad said...

hye..so yummy la...:)..tringin nk bt jugak la...thanx 4 de info ye..:)..
nice blog..

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

dulu penah wat..sekali je..hehe boleh tahan la..sebab dia x lembik..hehe