Friday, April 15, 2011

~BENDA CMNI POM LEH MKN KA????~

haaa....bile xde idea..berhari2 aku xberblogging...lau ade, xsempat sejam, terus je rse nak update..hehe...bese laa petang2 cmni kan...sunyi je umah aku ni...budak2 tido...lam kul 5,6 lebih 6t ade laa diorg..duk wt bising depan umah aku ni..hehe..bese laa...nme lagi budak2 kan...suka main...aku pon lam kategori diorg jugak..suka main2..hehe..
   MiszHunny nak story morry sket ni...seusia miszHunny hidup atas muka bumi ni, ni lah bru first tyme mkn benda ni..mak miszHunny ckp, bnda ni mmg sedap...Tengahari td, mak abah miszHunny pi laa tgk2 pokok durian, kot2 ade yg dah berbunga...pastu terjumpa laa benda ni..nak taw pe..haaa..jeng..jeng..jeng...TADAAAA.....


ni lah bunga asam gelugor...aku kompem semua kenal pokok tu..ala, buah asam gelugor tu yg kite guna tuk msk2 tu...aku xtaw laa korang pggil nme pe..tp kat tmpat aku, kompem pggil asam gelugor..n this is the first tyme aku nengok bunganya...xsangka lak aku leh mkn..ingatkan daunnye aje yg leh mkn...itulah nikmatnya duk kampung...semua benda leh cri sekitar ni je..xyah susah2 nk pi pasar..lagipon mak aku ni suke bercucuk tanam..semua benda die nk tanam keliling umah aku ni...cam hutan dah aku tengok..tp bgos pe bercucuk tanam ni..leh hijaukan lagi bumi kan..xgitu???


cantek kan bunga tu...seyes cam bunga plastik...msti korang t'tanya2 cmne nk mkn benda ni kan...haaa...camni lah cara aku mkn...


letak kicap skit, gula, garam, pastu cuka sikit je...bunga ni msam giler..tp best...haha..yg lebih menggilakan keadaan, aku makanan tengahari aku yg ni lah...haha..xmkn nasi pon..terkenyang lak mkn bunga tu..hehe...aku xtaw benda ni ade jual ke x...tp yang pasti kat belakang umah aku banyk giler..sape nk mai laa amik...hehe..skang ni aku nak pi mkn jambu air lak...my BUCUK xleh mkn jambu ni...bahaya...cian die...BUCUK tgk jela bubu mkn ek..hehe...

   Bercakap sal BUCUK ni..rindu lak nak tatap wajah die...lmbat lagi leh jumpe..bln 6...seksanya aku..uuuwwaaaaaaa.....nak pi jln2 ngan BUCUK...rindulaa sama kamu...k laa, aku nak pi join mak abah aku kat luar...nak pi bercucuk tanam...hahaa..yeke????

  

5 comments:

Freaky said...

sedap ke makan bunga tu ?

Anonymous said...

uhuk3...
saya sgt2 jelez..
nak jugak...
rindu kat kampung...

huNNy said...

freaky: sedap...tp rse die msam skit laa..huhu
yg tiada nama..heee...meh laa blik kg...

CikHaniBhulat said...

mcm pelik jew....takut btul nak mkn...

CikAnishLelabu said...

bunga dia sgt unik. ta penah tgk pun. huhu tingin nak rasa suasana kg. corak mase hunny da potong nampak mcm agar je..hehe