Thursday, April 14, 2011

~CIKGU SEMENTARA????YEKE???...~

"Selamat pagi, cikgu..."
"Selamat pagi, murid-murid...baik semua, buka buku matematik sekarang, mukasurat 54..."
Hah???cikgu??MiszHunny???betul ker??bleh caye ker?? layak ke jadi cikgu?? Hamboi2!!!sodapnyer mengate yek..hehe..ingat aku xlayak...huhu..gurau2 je..mmg xlayak pon lau aku jadi cikgu...aku ni lau bab2 mengajar org bukan reti sgt...boleh laa skit2..skang ni aku jadi cikgu sementara kat rumah je...ngajar adik aku yg masih bersekolah...adik aku ni manja sgt2...sakit aty aku lau ajar die...ssh btol nak pham pe yang aku ajar..marah cmne pon, still gak kena ajar...subjek yg pling lemah matematik laa...aku xtaw laa npe die xsuke mt ni..padahal lam kehidupan kite ni hari2 guna mt...kan3!!!hmm...xpelah..selagi aku de kat umah ni,leh laa aku nolong sikit2...


aku ajar die mlm2 je laa...aku pon bukan rajin sgt...hehe...

   Haaaa...ary ni aku terlebih rajin skit...aku rse nak buat muffin je..tgk bhn2..nasib bek ade...so leh laa merajinkan diri duk dapur...it's show time..hehe..aku kan suke bab2 mencube ni..first tyme aku wt sdiri muffin tanpa pertolongan sape2...alhamdulillah laa, menjadi...aku buat muffin perisa kiwi..boleh tahan rase nyer...


nampak cedap x muffin sy...hehe..sy budak baru belajar daa....not bad kan3!!!hehe...so, sape2 nk order...cepat2..hehe(gurau je...) aku ade gak terpk nak bukak bisnes ni..tp xtaw nak wt bisnes pe??korang2..any suggestion???nengok org2 len wt bisnes coklatlaa, cupcakes laaa...nampak cam menguntungkan je an...pastu wat secara online..perrgghhh!!!mmg leh wt duitlaa...bisnes dirumah..seronok habis...tp kena rajinlaa...lau mls bilo nak kayo nyo...hhahaaha..betul x???


 

3 comments:

CikAnishLelabu said...

betul betul betul ! kalau tak rajin mane nak dapat rezeki. blogging ni pun kena rajin. lau tak duit nuff mcm xgrak ja.hehehe ape kata hunny buat biskut kuih raya time raye nnt, atau buat kek. kalau rajin buat je semua ikut permintaan. tgk hunny minat sgt kan dalam kerja2 dapur ni.. keep it up !:)

huNNy said...

huhu...cam best gak idea tu...6t hunny cube selongkar resepi2 biskut raye..kena praktis dr skrang..hehe

CikAnishLelabu said...

hehe bgs2. boleh same2 maju kan bisnes dengan mak mertua hunny..:D